Wil je je robot uitwerken van A tot Z of enkele aanpassingen doorvoeren die jouw creatie de ‘winning edge’ kunnen geven tijdens de wedstrijddag? Dan is een FabLab misschien wel iets voor jou!

 

fablab

 

FabWAT?

Een FabLab of ‘Fabrication Labratory’ is een werkplaats waar allerlei machines en werktuigen worden samengebracht. Studenten, onderzoekers, uitvinders, mensen uit buurt, … kunnen allen gebruik maken van de collectieve infrastructuur om hun project uit te werken. Je vindt er onder meer frezen, 3D-printers, lasercutters en de nodige software.

Waar?

In Vlaanderen en Brussel vind je verschillende FabLabs. Je kan best eens naar hun website surfen om meer te weten te komen over hun tarieven, openingsuren en de machines die er aanwezig zijn? Een overzicht van de FabLabs binnen de Benelux vind je hier.

 

FabLab-Brussels

Fablab Brussels is een gemeenschappelijk initiatief van 2 opleidingen aan 2 verschillende instituten; de opleiding industrieel ingenieur INDI van de Vrije Universiteit Brussel en de opleiding Multimedia & communicatietechnologie MULTEC aan de Erasmushogeschool Brussel.

This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

website