Robotboek "Robots Binnenstebuiten"

rcjboek screenRoboticaonderzoekers hebben een fantastische droom: in 2050 de wereldkampioen voetbal verslaan met een ploeg robots. Zover zijn we nog lang niet, maar je zou er versteld van staan welke tot de verbeelding sprekende robots nu al ontwikkeld worden. Robots die ons helpen bij operaties, die ons huishouden doen, waarmee we spelen, die ons huis bewaken of de planeet Mars verkennen. De kans is groot dat wij later een persoonlijke robot even normaal zullen vinden als nu een auto. In dit robotboek draaien we robots binnenstebuiten en vergelijken we hun prestaties met wat een mens kan. Hoe denkt een robot? Wat voelt een robot? Hoe kijkt een robot? We werpen ook een blik in de laboratoria van bekende universiteiten en zien aan welke toepassingen de onderzoekers daar werken.

'Robots Binnestebuiten" kan je bestellen via de Abimo uitgeverij. Klik hier voor meer informatie.

De auteur

Bram Vanderborght is roboticaonderzoeker aan de Vrije Universiteit Brussel en het Italian Institute of Technology. Hij bouwde de stappende robot Lucy. In Japan deed hij onderzoek op de menselijke robot HRP-2. Nu werkt hij in Italiƫ mee aan de kindrobot iCub. Meer info auteur.

En verder...

Aansluitend aan het robotboek is de handleiding "LEGO NXT Binnenstebuiten" geschreven. Deze gratis handleiding toont op eenvoudige wijze hoe de LEGO Mindstorms NXT robot te bouwen en programmeren. Er is ook een handleiding beschikbaar de derde generatie LEGO Mindstorms, de EV3-kit.

Voor sterke en hoogbegaafde kinderen is vanaf nu de thematische kopieermap "Kant en Klaar Plus - Robots" beschikbaar.