dwengoTeams kunnen met alle soorten robot-kits deelnemen aan RoboCup Junior. Wil je bijvoorbeeld in de klas te werk gaan met microcontrollers dan is Dwengo een interessante optie.

Het Dwengo-experimenteerbord is een flexibel, elektronisch prototype-platform met als kern een standaard microcontroller (PIC) van Microchip die ook in de industrie vaak gebruikt wordt. Het bord is volledig programmeerbaar in de wijdverspreide programmeertaal C.

Dwengo vzw biedt niet alleen de hardware, maar investeert ook fors in de nodige uitleg en omkadering. Op de Dwengo-website staan tutorials en praktische voorbeelden die je snel en eenvoudig op weg helpen.

Het Dwengo-bord werd en wordt al enkele jaren gebruikt in verschillende robotcompetities waarbij het bord handig op een zelfgebouwde LEGO-robot gemonteerd werd. Een combinatie met andere robotplatformen zoals het Pololu RP5-platform (zie foto) is ook perfect mogelijk. Scholen gebruiken het Dwengo-bord niet enkel voor robotica, maar bijvoorbeeld ook in de lessen fysica of onderzoekscompetenties. De oprichters van Dwengo vzw hebben het Dwengo-platform ontwikkeld tijdens hun doctoraat aan de Universiteit Gent, waar het Dwengo-bord gebruikt in verschillende projectvakken vanaf het 1ste Bachelor-jaar.

Voor RoboCup Junior aan de slag met Dwengo? Bekijk alvast dit verslag!
[VERSLAG via >> http://www.dwengo.org/nl/arnes-robot]

• Tutorials [http://www.dwengo.org/nl/tutorials]
• Workshops [http://www.dwengo.org/nl/workshop]
• Voorbeeldverslag [VERSLAG via >> http://www.dwengo.org/nl/arnes-robot]
• meer info: www.dwengo.org