wat is rcjRoboCup Junior is een jaarlijkse robotwedstrijd voor kinderen en jongeren van 8 tot 18 jaar. Oorspronkelijk gestart als een Australisch initiatief wordt het nu in meer dan 30 landen over de hele wereld gespeeld. En sinds 2008 ook in België. De wedstrijddag van de 8ste editie wordt georganiseerd in de gebouwen van Tour & Taxis te Brussel.

RoboCup Junior is het kleine broertje van de RoboCup, een jaarlijkse internationale wedstrijd waar onderzoekers uit heel de wereld samenkomen en deelnemen aan verschillende wedstrijden. Hun doel: tegen 2050 een team humanoïde robots ontwikkelen dat het kan opnemen tegen de (uit echte mensen bestaande) wereldkampioen voetbal.

RoboCup Junior stimuleert naast technische vaardigheden ook het uitwisselen van kennis, communicatie en teamwerk. De teams gaan aan de slag met robotpakketten en bouwen en programmeren tijdens het schooljaar hun robot zodat ze kunnen deelnemen aan één van drie spannende disciplines tijdens de wedstrijddag. Scholen schaffen zelf het materiaal aan, waarvoor alle mogelijke materialen gebruikt mogen worden. Lego Mindstorms is momenteel favoriet. Op deze website vind je de nodige info en ondersteuning om zelf aan de slag te gaan met RoboCup Junior.