wat is rcjRoboCup Junior maakt deel uit van een internationaal netwerk. Jaarlijks komen RoboCup Junior teams samen tijdens een groot event. Officiële RCJ partners – zoals RCJ-België – mogen een aantal teams naar de internationale wedstrijd sturen.

In 2009 behaalde het dansteam de Weynsbots in Oostenrijk de 12de plaats op 21 deelnemende teams! Tijdens de zomer van 2011 reisden 'George VI' uit Tielt en 'No Life' uit Etterbeek af naar Istanbul om respectievelijk deel te nemen aan de 'rescue primary' en de 'dance secundary' disciplines. In Eindhoven zette MJ7 uit Hamme dan weer een knappe prestatie neer in de reddingsdiscipline tijdens het WK van 2013.

 

Hoe kwalificeren?

Officiële RCJ partners – zoals RCJ-België – mogen een aantal teams naar de internationale wedstrijd sturen. De winnaars van de nationale wedstrijd krijgen de kans om een 'Wildcard' te verkrijgen die hun toelaat deel te nemen aan het internationale event. De inschrijving hiertoe verloopt via de Belgische RoboCup Junior organisatie. De teams dragen zelf de kosten.

Belgische teams kunnen deelnemen binnen de 'dance' en 'rescue'-disciplines. Meer informatie hierover vind je via de officiële website.

Het aantal beschikbare plaatsen per land wordt bepaald door de internationale organisatie. Indien er meer Belgische teams wensen deel te nemen dan er plaatsen voor worden vrijgegeven, volgt er een loting. Vanaf 2016 kunnen enkel nog secundaire scholen deelnemen aan de internationale wedstrijd.

  • 1ste plaats dans secundair onderwijs >> kan een aanvraag indienen voor de discipline dance secondary
  • 1ste plaats redden secundair onderwijs >> kan een aanvraag indienen voor de discipline rescue secondary
    (let op de winnaars redden voor gevorderden hebben voorrang)
  • 1ste plaats redden voor gevorderden >> kan een aanvraag indienen voor de discipline rescue secondary

 

 

Upcoming - volgende WK's

 

2016 - Leipzig, Duitslandleipzig

De wereldkampioenschappen van 2016 worden georganiseerd in de Duitse stad Leipzig.

www.robocup2016.org