In 2008 sloegen verschillende partners de handen in elkaar en startten ze met de uitbouw van een robotwedstrijd voor jongeren van 8 tot 18 jaar. Er werd geopteerd voor het RoboCup Junior-format.

RoboCup Junior is een van oorsprong Australisch initiatief dat wereldwijd grote bijval vond. Momenteel wordt de wedstrijd bijgevolg in meer dan 30 landen georganiseerd. De winnaars van de nationale wedstrijden kunnen ook deelnemen aan het jaarlijkse WK.

In de lente van 2009 werd een eerste pilooteditie georganiseerd. Wegens het succes werd in 2010 een heus robotfestival georganiseerd. Sindsdien groeide RoboCup Junior uit tot de grootste robotica-wedstrijd in Vlaanderen. Verschillende Belgische teams namen daarnaast ook deel aan de WK's. Zo reisden de Weynsebots in 2009 naar Gratz in Oostenrijk, namen in de zomer van 2011 2 teams deel aan de kampioenschappen in Istanbul en trok het team MJ7 uit Hamme in 2013 richting Eindhoven.

Dit schooljaar organiseren we de nationale 9de wedstrijddag op zaterdag 29 april in de gebouwen van Tour & Taxis te Brussel.