RED ROBOTEGEM!

Welkom in Robotegem

Het leven is goed in Robotegem en de mensen hebben er weinig zorgen. Of toch tot voor kort. Is het bestuur wat laks geweest of is het gewoon de wet van Murphy? Hoe dan ook, de laatste weken loopt er vanalles mis in Robotegem. De straten liggen er vuil bij, er loopt van alles mis in woonzorgcentrum ‘het Sneeuwklokje’, strooit het coronavirus roet in het eten en verdwijnen er over heel de gemeente kippen. Het regent dan ook klachten aan het adres van burgemeester Dempsey en hij zit met de handen in het haar. Misschien is een vleugje robotica hetgeen wat Robotegem nodig heeft om terug op de rails te geraken? Maar binnen het gemeentebestuur heeft er niemand kaas gegeten van robots of programmeren en de burgemeester nog het minst van allemaal. Hier komen jullie in het plaatje. Als ervaren en creatieve robotspecialisten kunnen jullie wel een oplossing bedenken voor één van de problemen die de gemeente teisteren, niet?

Omwille van Covid19 was het in 2021 niet mogelijk Robocup Junior te organiseren. ‘Red Robotegem’ was hiervoor een digitaal alternatief, waarbij ingezet werd op robotica, Artificial Intelligence, technologie en STEM, maar vooral op de maatschappelijke relevantie ervan. Dit was een groot succes, dus daarom hebben we van “Red Robotegem” een nieuwe discipline gemaakt in het Robocup-aanbod. Deze nieuwe discipline heeft als doel het bedenken van creatieve, technologische oplossingen voor concrete maatschappelijke problemen waarbij robotica een centrale rol speelt. Naast de disciplines “Redden voor beginners” en “Redden voor gevorderden” kan je nu dus ook Robotogem redden.

Ben je als leerkracht op zoek naar een interessant STEM project om uit te bouwen in je klas? Dan is “Red Robotegem” voor jou! Bij deze digitale uitdagende wedstrijd wordt er ingezet op robotica, Artificial Intelligence, technologie en STEM, maar vooral ook op hoe al deze technologie oplossingen kan bieden aan allerlei praktische problemen in de gemeente Robotegem. Als team kies je één van de ‘challenges’ waar Robotegem mee worstelt. Zo is er een probleem met zwerfvuil, gaat er vanalles mis in het woonzorgcentrum en verdwijnen er regelmatig kippen. Samen bedenk je een oplossing voor de gekozen challenge waarbij robotica een centrale rol heeft, en op de finaledag van Robocup Jr (14 mei) kom je je oplossing en robot voorstellen in Technopolis.

Help de burgemeester van Robotegem uit de nood met jullie creatieve, technologische oplossingen en schrijf je klas/team snel in!

Wat is de Robotegem-challenge?

  • Een uitdaging rond robotica
  • Gelinkt aan maatschappelijk relevante onderwerpen
  • Een educatief STEM project

De jongeren leren over robotica en ingenieurskunde, zetten in op samenwerken en creatief nadenken rond maatschappelijk relevante uitdagingen.

Voor wie?

  • Deze uitdaging is gericht op het onderwijs
  • Leerlingen uit 3de graad lager onderwijs
  • Leerlingen uit 1ste graad secundair onderwijs

Praktisch

  • Binnenkort wordt meer informatie toegevoegd op de website
  • Teams bestaan uit minimaal 5 personen
  • Maximaal 4 teams per school
  • Registraties sluiten op 10 maart 2023 (23:59)

Vragen? Neem contact met ons op.

12 + 3 =

Wil je op de hoogte blijven? Registreer je hier voor de nieuwsbrief