OnStage

Je maakt een onvergetelijke show waar je team en robot het beste van zichzelf geven. Gaan jullie dansen? Laat je robot meedoen, kies een cool liedje en kleed hem of haar ook aan. Of kies je liever voor een toneelopvoering? Maak zelf decorstukken, kostuums, enzovoort. Laat je creativiteit de vrije loop!

De ‘On Stage’ discipline is de ideale instapdiscipline als je voor de eerste keer meedoet. Je hebt als team veel vrijheid. Je kiest immers zelf hoe ver je gaat bij het programmeren van de robot. Blijf je bij een basisprogrammering waarbij de robot mee heen en weer kan bewegen? Of ga je toch onderzoeken welke mogelijkheden er nog zijn? Zo kan je moeilijkere modellen bouwen en gebruik maken van verschillende sensoren.

 

 

Doelgroep

Kinderen en jongeren van 8 tot 18 jaar kunnen onder begeleiding van een coach deelnemen, zowel binnen als buiten schoolverband. Tijdens de wedstrijddag wordt er steeds een onderscheid gemaakt tussen het lager- en het secundair onderwijs.

Materiaal & spelregels

Download hieronder de algemene spelregels. Hier vind je uitgebreide informatie over de discipline, de spelregels en het verloop van de wedstrijddag.

Trefwoorden

creativiteit, vrijheid, teamwork, basis programmeren, motoren & sensoren, instapdiscipline